FAQ

Inschrijving

Na sluiting inschrijving op vrijdag 28 januari a.s. volgt een voorlopige toewijzing. De toewijzing is op basis van de voorkeuren, inkomenssituatie en compleetheid van het dossier van de kandidaat. Als er meerdere inschrijvingen voor dezelfde woning zijn, dan wordt er geloot. De uitslag van de toewijzing is altijd per mail. Je verneemt uiterlijk maandag 6 februari of je in aanmerking komt  voor een woning.

Na acceptatie van de voorlopige toewijzing volgt de eindcontrole en kan er contact opgenomen worden met derden voor financiële toetsing. Als de eindtoetsing positief is, volgt het huurcontract. Deze onderteken je met Idin/Ideal. Tijdens de inschrijving worden de binnengekomen inschrijvingen gecontroleerd en de woningen toegewezen aan de potentiële huurders. Je hoort via de verhuurmakelaar of je een woning toegewezen hebt gekregen.

De inschrijving van Wijnbergen is inmiddels gestart! De online inschrijving van Wijnbergen is vergelijkbaar met de papieren inschrijving die vaak gebruikt wordt. Maar door de digitale verwerking kunnen wij sneller reageren en je kunt alles gemakkelijk vanuit huis organiseren! De inschrijving bestaat uit verschillende onderdelen en in deze stappen worden diverse controles uitgevoerd.

 1. Inschrijven:
  Dit doe je online via de website, uiterlijk voor vrijdag 28 januari. Je selecteert de beschikbare woningen van je voorkeur die passen bij je inkomenssituatie. Tijdens de inschrijfperiode van 2 weken, kun je woningen selecteren en je documenten uploaden om je dossier compleet te maken.
 2. Voorlopige toewijzing:
  De woningen worden vervolgens uiterlijk maandag 6 februari toegewezen onder alle kandidaten die zich volledig hebben inschreven en alle documenten hebben geüpload. Bij meerdere inschrijvingen op één woning wordt er toegewezen op basis van de best passende kandidaat middels een digitale loting.De voorlopige toewijzingen worden bekend gemaakt per email. Wanneer je een voorlopige toewijzing ontvangt, kun je deze vervolgens accepteren of verwerpen. Indien je de voorlopige toewijzing hebt geaccepteerd, zullen wij vervolgens de uitgebreide finale credit check uitvoeren. Dit houdt o.m. in dat wij bijvoorbeeld BKR-registraties checken en indien nodig werkgevers nabellen.
 3. Eindcontrole en definitieve acceptatie
  Wanneer je dossier o.b.v. de credit check e.d. volledig akkoord bevonden is, krijg je per email bericht dat je dossier is goedgekeurd en krijg je de huurovereenkomst digitaal ter ondertekening aangeboden. Deze onderteken je digitaal middels IDIN. Wijzigingen door huurder op de huurovereenkomst zijn helaas niet mogelijk.
 4. Oplevering
  Voorafgaand aan de oplevering ontvang je gedetailleerde informatie over de ingebruikname, verhuizing, energiecontracten enz. Zo mogelijk ontvang je minimaal 4 weken voor de sleuteloverdracht per mail bericht. Tijdens de sleuteloverdracht wordt je identiteitsbewijs gescand volgens AVG-richtlijnen op echtheid en registratie in vermissingen.

Huren en voorwaarden

De bewoner(s) moeten in principe tot 1 huishouden behoren. Woningdelen met maximaal twee volwassenen is mogelijk mits aan inkomenscriteria word voldaan. Een ieder dient zich in te schrijven bij de gemeentelijke basis administratie.

Een borg wordt niet standaard gevraagd, alleen in gevallen waarbij er extra zekerheid nodig is. Bijvoorbeeld wanneer je een eigen bedrijf hebt of wanneer je een tijdelijke arbeidsovereenkomst hebt. De hoogte van de waarborgsom wordt jou voordat je het contract ontvangt vermeld.

Je neemt natuurlijk graag je harige vriendje of goudvis mee naar je nieuwe huis. Mits dit geen overlast veroorzaakt voor andere bewoners, is dit toegestaan. Zorg er dus voor dat je huisdier niet overmatig blaft of miauwt, ontsnapt uit de woning (of tuin) en geen schade aan de woning toebrengt.

De woningen van Wijnbergen vallen in de vrije sector. Het is niet mogelijk om huurtoeslag aan te vragen. Enkel voor sociale huurwoningen met een maximale huurprijs van € 737,14 (prijspeil 2020) kan je huurtoeslag aanvragen.

Je huurt voor minimaal 1 jaar. Daarna is de huurovereenkomst te beëindigen per de eerste van de volgende maand + 1 maand. Een voorbeeld: je geeft op 19 april aan dat je de huur wilt opzeggen, dan beëindigt de huurovereenkomst op 1 juni.

Nee, er zijn geen servicekosten. Wel dien je zelf maandelijks de energielasten te betalen (elektra en water).

Toetsing en inkomen

Garantstelling is mogelijk in overleg met de verhuurmakelaar MVGM Vastgoedmanagement.

Het is alleen mogelijk om te huren met voldoende inkomen volgens de inkomensrichtlijnen, waarbij maximaal 2 inkomens tot een gemeenschappelijk inkomen gezien mogen worden. Ook mogen er niet meer dan twee huurders op een adres ingeschreven staan.

Een lening via DUO kan niet mee worden gerekend als inkomen.

Tenzij aan deze eisen wordt voldaan, is het voor studenten niet mogelijk een woning te huren. Er worden helaas geen garantstellingen door derden (ouders) geaccepteerd.

Een uitkering wordt, wanneer dit het 2e inkomen betreft, meegenomen in de berekening.

Om een woning te huren gelden de volgende richtlijnen voor het inkomen:

 • Minimaal bruto (gemeenschappelijk) maandinkomen van 4 x de maandhuurprijs, inclusief (indien van toepassing) de huurprijs van de parkeerplaats per maand. Bij twee inkomens telt het tweede inkomen voor 100% mee.
 • Gepensioneerden: mogen door de verlichte belastingdruk hun basis bruto inkomen verhogen met 30%.
 • Ondernemers worden getoetst volgens het opgegeven inkomen aan de belastingdienst, inkomensverklaring IB 60.

 Welke documenten heb je nodig?

Een belangrijk onderdeel van de online inschrijving is het uploaden van documenten, zodat de juiste woning toegewezen kan worden. Zonder complete documenten word je inschrijving niet in behandeling genomen. Welke documenten je dient te uploaden, lees je hieronder.

Identiteit

 • Uittreksel bevolkingsregister (van beiden, maximaal 3 maanden oud)
 • Een verklaring van de huidige verhuurder / hypotheekhouder (niet ouder dan 3 maanden). Dit is alleen voor jou van toepassing als je niet inwonend bent. Ben je wél inwonend? Dan hoef je dit document niet aan te leveren.

Klik hier om een blanco verhuurders / hypotheek verklaring te downloaden.

Ben je in loondienst?

 • Werkgeversverklaring. Klik hier om een blanco werkgeversverklaring te downloaden.
 • Gewaarmerkte kopie arbeidsverleden en loongegevens van het UWV. Klik hier om te zien hoe je dit document kunt opvragen: Handleiding UWV formulier aanvragen DigiD. Houdt er rekening mee dat je dit document alleen kunt aanvragen met je DigiD.

Heb je een uitkering?

Een uitkering wordt, wanneer dit het 2e inkomen betreft, meegenomen in de berekening.

 • Toezeggingsbrief UWV
 • Gewaarmerkte kopie arbeidsverleden en loongegevens van het UWV. Klik hier om te zien hoe je dit document kunt opvragen: Handleiding UWV formulier aanvragen DigiD. Houd er rekening mee dat je dit document alleen kunt aanvragen met je DigiD.

Ben je gepensioneerd/AOW-gerechtigd?

 • Jaaropgave van AOW en indien van toepassing pensioen
 • Inkomensverklaring van de belastingdienst
 • Kopie bankafschrift waarop storting van AOW en indien van toepassing pensioen zichtbaar is

Voor zzp –er, zelfstandig ondernemers, directeur/aandeelhouders bovendien:

Als ondernemer kun je jouw inkomen aantonen met een inkomensverklaring van de belastingdienst over de twee meest recente jaren. Dit formulier kun je gratis aanvragen via de belastingtelefoon 0800 0543 of door in te loggen met je DigiD op Mijn Belastingdienst. Let op: je kunt dit document alleen opvragen met een DigiD.

Heb je geen inkomensverklaring? Dan is een accountantsverklaring met jaarrekening noodzakelijk. De volgende documenten dien je bij een eigen bedrijf naast de standaard documenten aan te leveren:

 • Balans, winst- en verliesrekening van de afgelopen 2 jaar opgemaakt door accountant/administratiekantoor.
 • Accountantsverklaring (of inkomensverklaring van de belastingdienst).
 • Een inschatting, door een accountant opgesteld, van het verwachte resultaat van het komende boekjaar
 • Recent Uittreksel uit het Kamer van Koophandel register (niet ouder dan 3 maanden)
 • Bankgarantie van minimaal 3 maanden
 • Verklaring IB60

Heb je een koopwoning?

Dan dient het inkomen voldoende te zijn om de hypotheeklasten en de huurkosten te dragen. Bij een koopwoning zijn de volgende situaties mogelijk en dien je de volgende documenten te uploaden:

De woning is verkocht:

 • (Voorlopige) koopakte aanleveren
 • Jaaropgaven van hypotheekverstrekker OF een nota van afrekening.

Je houdt de hypotheek aan:

 • Jaaropgaven van hypotheekverstrekker
 • Bankafschriften met hierop de maandelijkse hypotheeklasten

Tevens dien je er rekening mee te houden dat je vanuit de huurovereenkomst verplicht bent je in te schrijven op het adres van het gehuurde. Eventuele hypotheekrente aftrek komt hiermee te vervallen.

Scheiding

In geval van scheiding is het van belang dat je jouw financiële positie kunt onderbouwen op basis van het scheidingsconvenant of verklaring mediator, zodat wij kunnen vaststellen of er voldoende financiële middelen zijn om de huursom te dragen ten opzichte van het inkomen.

Eigen vermogen

Het vrij beschikbare vermogen op een Nederlandse bankrekening middels een kopie dagafschrift.

Bezichtigen en oplevering

Nee, er is helaas nog geen modelwoning beschikbaar. Wij zijn bezig om een modelwoning te organiseren en hopelijk kunnen wij je deze dan laten zien tijdens eventuele open huizen. Uiteraard is het wel mogelijk om voor de oplevering een kijkwoning te bezichtigen voor het eventueel opmeten van maten. Je krijgt hier bericht van via de verhuurmakelaar.

Volgens de huidige planning worden de woningen in blok 1 t/m 3 begin juli 2022 opgeleverd. Blok 4 en 5 worden medio september 2022 opgeleverd.

Let op! Dit is een prognose. Dit kan door bijvoorbeeld weersomstandigheden of een aanpassing of vertraging in de bouwwerkzaamheden worden bijgesteld. Over de definitieve datum informeren wij je.

Afwerking

Nee, de woningen worden voorzien van een luxe Keller keuken met Atag inbouwapparatuur en een moderne badkamer. De keuken- en badkameropstelling zie je straks in de plattegronden, deze zijn nu nog in de maak.

Laminaat is toegestaan, mits er een juiste ondervloer wordt toegepast. Houd er rekening mee dat de woningen verwarmd worden middels vloerverwarming. Er zijn geen plinten aangebracht, die keuze laten wij graag aan jou over.

De wanden in de woonkamer, hal, slaapkamers, zijn voorzien van scanbehang en sauswerk (neutrale kleur). De plafonds worden voorzien van wit spuitwerk. De wand in het toilet boven de tegels is voorzien van spuitwerk.

In elke woning zit een moderne keuken van het merk Keller. De opstelling staat weergegeven op de plattegronden. De kasten zijn wit, het aanrechtblad is zwart composiet. De inbouwapparatuur is van Atag en bestaat uit een inductiekookplaat, afzuigkap, vaatwasser, koel-/vriescombinatie en een combimagnetron.

De indeling van de badkamer staat straks weergegeven in de plattegronden (plattegronden zijn nog in de maak). De badkamer is voorzien van een inloopdouche of een douchehoek met deur, en/of ligbad, handdoekenradiator en een (dubbele) wastafel. Boven de wastafel hangt een spiegel. De tegels op de vloer zijn antraciet van kleur, de tegels op de wand zijn hoogglans wit. Afhankelijk van de grootte van het appartement vind je in de badkamer ook een tweede toilet.

Er is een hangend wandcloset en fonteintje met toiletkraan en toiletrolhouder. De vloertegels zijn antraciet van kleur en de wandtegels hoogglans wit.

Op de begane grond ligt vloerverwarming. De slaapkamers worden verwarmd via radiatoren. De badkamer heeft ook vloerverwaming en er hangt een designradiator.

Elke woning wordt voorzien van een WTW-installatie.

De wanden zijn voorzien van behang in een neutrale kleur. Je mag de binnenkant van de woning naar jouw eigen smaak maken. Dus je mag wanden schilderen of (opnieuw) behangen. Houdt er wel rekening dat wanneer je ooit besluit de woning te verlaten, je deze in de oorspronkelijke staat moet terugbrengen.

Het is niet toegestaan om te boren in tegelwerk en vloeren (badkamer, toilet, keuken).

Het plaatsen van zonwering mag enkel na goedkeuring van de vastgoedmanager MVGM Vastgoedmanagement. Zij kunnen je informeren over de juiste uitvoering en kleur.

De zonnepanelen zijn gekoppeld aan jouw woning, dus je hebt alle profijt van de lagere energiekosten!

Heel zuinig. De warmte in de huurwoning wordt geleverd door stadsverwarming. Daarbij zijn de woningen heel goed geïsoleerd. Op de daken liggen 6 of 8 zonnepanelen waarmee je stroom opwekt voor eigen gebruik. In de woonkamer zorgt de vloerverwarming voor een laag energieverbruik. Dat hele pakket aan energiezuinige maatregelen levert een aanzienlijk voordeel in de maandelijkse energiekosten op. In Wijnbergen ben je helemaal klaar voor de toekomst!

Je weet als huurder waar je aan toe bent. Geen onverwachte lasten, geen financiële risico’s, geen waardevermindering. En het groot onderhoud? Daar heb je geen omkijken naar. Ook reparaties worden voor je geregeld.

Parkeren, opstal en tuin

Elke woning heeft een externe berging in de achtertuin.

Er is voldoende parkeergelegenheid in de directe omgeving. Daarnaast hebben veel woningen een parkeerplaats op eigen terrein.

De voortuinen worden met de openbare weg afgescheiden door beplanting met een beukenhaag.

De achtertuin:

 • Vanaf de achtergevel ligt er een betegeld terras van circa 2,50 meter diep en 5 meter breed en een looppad naar de houten berging achter in de tuin.
 • Ter hoogte van het terras, tussen de tuinen, komt een erfafscheiding; één houten privacy scherm van 1,80 m hoog.
 • Vanaf het privacy scherm tussen de tuinen komt een gaashekwerk met hedera van 1,80 m hoog.
 • Aan het einde van de tuin, tussen de tuin en het achterpad, wordt een gaasmathekwerk met hedera en een houten poort geplaatst.
 • De achtertuin en eventueel de tuin langs de gevel van de hoekwoningen worden met de openbare stoep afgescheiden middels gaashekwerk van 1,80 m hoog met hedera.

Staat je vraag er niet bij?

Vul je vraag in en wij geven je dan zo spoedig mogelijk antwoord. Mocht je direct antwoord op je vragen willen neem dan contact op met de verhuurmakelaar.